Få ner din matkostnad

Håll nere din matkostnad vid viktminskning
Få ner din matkostnad Att leva ett hälsosamt liv handlar inte bara om att träna, minst lika stor del handlar om maten och vill du gå ner några kilo är det viktigt att du har bra balans både på matens innehåll och på portionernas storlek. Många oroar sig för en större matkostnad när de ändrar kosten, men det behöver inte bli så mycket dyrare. Följande tips kommer att göra att din matkostnad hamnar på en rimlig nivå:
1. Köp grönsaker efter säsong. Det finns ett skäl till att gurkor är dyrare på vintern, de måste helt enkelt importeras. Välj istället rotfrukter som morötter, rödbetor samt olika kålsorter.
2. Laga mat från grunden. Ofta blir det dyrare med halvfabrikat och du har inte heller full kontroll på vad som ingår i färdiga maträtter.
3. Det blir oftast billigare att köpa sina grönsaker, ägg och eventuellt kött från en gårdsbutik eftersom de odlar själva och inte brukar lägga på så mycket i pris.
4. Använd mycket bönor och linser i matlagningen, det är billigt och nyttigt. Ät rätt och gå ner i vikt – banta inte, ät med förnuft. Även om man är sparsam kan pengarna tryta innan månaden är slut och ibland behöver man ta ett lån för att klara sig. Sidan ferratum.se erbjuder fördelaktiga och snabba lån som göra att du får råd att klara månaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s